Σκοπός

Αρχική / Σκοπός

Ποιοι είμαστε

Ο σκοπός του συλλόγου είναι η παροχή βοήθειας σε όποιον την χρειαστεί

Σκοπός τού Συλλόγου Ανθρώπων με Ειδικές ανάγκες, γονέων και φίλων Νότιας Κρήτης «Το Μέλλον» είναι –σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του- η παροχή βοήθειας στους ανθρώπους με αναπηρίες, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους, προκειμένου να καταστούν δημιουργικοί και λειτουργικοί, ικανοί να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και στη σύγχρονη κοινωνία.

Άραγε, τι είναι αναπηρία; Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχουν μόνον οι σωματικές και οι νοητικές αναπηρίες. Γέμισε ο κόσμος με αναπήρους συναισθηματικά. Ανθρώπους εγκλωβισμένους στον εγωκεντρισμό τους, ανίκανους να αγαπήσουν. Και η συναισθηματική αναπηρία υπερβαίνει κατά πάντα τη σωματική και νοητική, αφού αποτελεί τη γάγγραινα που κατατρώει αργά και μεθοδικά σύνολη την κοινωνία μας.

Έτσι λοιπόν, ο Σύλλογός μας από το 2008 που ιδρύθηκε σκοπό έχει όχι μόνο να κοινωνικοποιήσει τους ανθρώπους με αναπηρία, αλλά κυρίως να αφυπνίσει τους αρτιμελείς. Να υπενθυμίζει στους ανθρώπους την ανθρώπινη ιδιότητά τους τονίζοντας πως προϋπόθεση για να ονομάζεσαι άνθρωπος αποτελεῖ το να είσαι συνάνθρωπος.

Ευγνώμονες λοιπόν για την βοήθεια που απολαμβάνουμε απ’ όλους εκείνους που μας στηρίζουν, μα και ικανοποιημένοι για όλα αυτά που έχουμε επιτύχει στο μικρό διάστημα της δραστηριοποιήσεώς μας, βρισκόμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους ανθρώπους, την κοινωνία, τα αυτονόητα…

“Στόχος μας η ζωή και όχι η ζωή μας στόχος”