Δωρεά εξοπλισμού στο Σύλλογο ΑμεΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  από την  ομάδα «In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή»

Δωρεά εξοπλισμού στο Σύλλογο ΑμεΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ από την ομάδα «In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή»

Το Σάββατο 8 Ιουλίου είχαμε μια ιδιαίτερη επίσκεψη στο σύλλογο ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Νότιας Κρήτης ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ στη Φανερωμένη, μας επισκέφθηκαν η κα. Καζάκη-Μαράκη Χρυσούλα και ο κ. Μαράκης Δημοσθένης από την ομάδα  In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή» και πρόσφεραν στο σύλλογο μας αρκετά βιβλία για όλες τις ηλικίες αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια που θα δοθούν στους θεραπευτές του συλλόγου μας για την εκπαίδευση των παιδιών που κάνουν θεραπείες στο σύλλογο ΑμεΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Λίγα Λόγια για την ομάδα «In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή»

Η εθελοντική ομάδα “In Libro Vita, Δώστε στο βιβλίο ζωή”, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες που διαθέτουν βιβλία ή οπτικοακουστικά μέσα, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, να συμμετάσχουν στην ενίσχυση της βιβλιοφιλίας, της φιλαναγνωσίας και της ψυχαγωγίας άλλων κοινωνικών ομάδων, μέσω δωρεών. Η ομάδα δεν έχει νομική μορφή (σύλλογος, ΜΚΟ κτλ), έχει έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης, δραστηριοποιείται σε ολόκληρη τη χώρα, δεν χρηματοδοτείται και στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά. Προωθώντας τη ιδέα της “κυκλικής οικονομίας”, ένα βιβλίο που έχει επιτελέσει το σκοπό του μπορεί απλόχερα να διαδώσει γνώση και να προάγει τον πολιτισμό. Να ξαναπάρει ζωή, μια δεύτερη ζωή.
In libro vita, λένε οι Λατίνοι. Σε μετάφραση “το βιβλίο δίνει ζωή” ή σε ελεύθερη μετάφραση “δώστε στο βιβλίο ζωή”.
Όλοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όποιο βιβλίο έχει επιτελέσει το σκοπό του, από βιβλία Λογοτεχνίας, Φιλολογίας, Επιστημών, Ιστορίας, Πολιτικής, Οικονομίας, Ψυχολογίας, Τέχνης, Γεωγραφίας μέχρι Κοινωνιολογίας, ελληνικό ή ξενόγλωσσο, μπορεί να μετατραπεί από “κάτι που σκονίζεται στο ράφι” ή “καταλαμβάνει πολύ χώρο στο σπίτι”, σε μέσο διάδοσης γνώσης και πολιτισμού. Όταν ένα βιβλίο μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από γνώση και παιδεία, τότε η δωρεά αποκτά άλλα χαρακτηριστικά και αξία. Μέχρι σήμερα, στα χρόνια δράσης του προγράμματος, δημιουργήθηκαν, εμπλουτίστηκαν ή διεύρυναν την υπάρχουσα συλλογή των με βιβλία δεκάδες χώροι, σχολεία, κλινικές νοσοκομείων, ιδρύματα, γηροκομεία, καταστήματα κράτησης, σύλλογοι, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, αλλά και ιδιώτες. Στόχος, η παρουσία του βιβλίου σε κάθε πιθανό σημείο για τη διευκόλυνση των αναγνωστών, χωρίς αποκλεισμούς. Αποδέκτες, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, αλλά και σχολεία ή δομές που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.
Η συχνή επαφή των παιδιών κυρίως με τα βιβλία και ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου, όπου βρίσκονται καθημερινά, αποτελούν μία πηγή έμπνευσης για τα παιδιά και είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιβλιοφιλίας, αξιοποιώντας τη γνώση μέσω απόκτησης μαθησιακών εμπειριών, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένων και ψυχικά ισορροπημένων προσωπικοτήτων. Όντας κάθε άνθρωπος μοναδικός, οφείλουμε να παρέχουμε με κάθε τρόπο πρόσβαση στη γνώση και στην εκπαίδευση, η οποία να σέβεται την προσωπικότητα, τα πιστεύω και τις ανάγκες του.
Μπαίνοντας πλέον στη δεύτερη δεκαετία δράσης μας, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες και απεριόριστη ευγνωμοσύνη στους δωρητές, που χωρίς την δική των βοήθεια δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τις σκέψεις μας.

Για την ομάδα «In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή»
Δημοσθένης Μαράκης
Τηλ. 6936797020

Ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου ΑμεΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ευχαριστεί την ομάδα  «In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή» και ιδιαίτερα την κα. και κ. Μαράκη για την προσφορά τους στο σύλλογό μας.