Εργασίες διαμόρφωσης και ανακαινίσης των εγκαταστάσεων του συλλόγου μας

Αρχική / Ενημερωτικά / Εργασίες διαμόρφωσης και ανακαινίσης των εγκαταστάσεων του συλλόγου μας
Εργασίες διαμόρφωσης και ανακαινίσης των  εγκαταστάσεων του συλλόγου μας

Ο Σύλλογος μας είχε ξεκινήσει την λειτουργία του με ένα μικρό γραφείο μέσα στο Δήμο Μοιρών το 2009. Εκεί πραγματοποιούσαμε τα συμβούλια μας, αλλά και τις πρώτες δράσεις μας. Τον Οκτώβριο του 2011, σε αυτό το γραφείο κάναμε το πρώτο μας πρόγραμμα, τα μαθήματα χαρακτικής με τον κ. Νίκο Καψάλη. Το 2010, ακολούθησαν μαθήματα ζωγραφικής από την κα Αννα Πωλιουδάκη.
Όμως τα μέλη του συλλόγου μας αυξήθηκαν σιγά – σιγά και η ανάγκη για αλλαγή του χώρου έγινε επιτακτική το 2011. Μετά λοιπόν, από ένα αίτημα μας στο Δήμο Φαιστού, αποφασίστηκε η παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου Φανερωμένης, το οποίο είχε σταματήσει την λειτουργεία του εκείνη την σχολική χρονιά.
works29Ήταν ένα σχολείο αρκετά προσβάσιμο, αφού σε αυτό φυτούσε ένα από τα μέλη μας. Όμως και πάλι χρειάζονταν πολλές εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης. Αρχικά, δημιουργήθηκαν πεζοδρόμια με τσιμέντο, περιμετρικά των κτηρίων, ώστε να είναι όλα τα κτήρια προσπελάσιμα από τα αναπηρικά καροτσάκια. Στη συνέχεια, η πίσω αυλή του κτηρίου με την παιδική χαρά άλλαξε όψη, αφού όλα τα παιχνίδια βάφτηκαν και τοποθετήθηκε γκαζόν, το οποίο ήταν μια χορηγία από την Hellosod. Σε αυτή την παιδική χαρά, αργότερα θα τοποθετηθεί και μια πρωτοποριακή για την Κρήτη, ίσως και για την Ελλάδα κούνια, μία κόυνια για παιδιά που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.
Το 2012 θα δημιουργηθεί η πρώτη αίθουσα για την πραγματοποίηση εργοθεραπείας, η οποία εξοπλίστηκε με την ευγενική χορηγία του κ. Ζευγαδάκη Φανούριου από την Αγ. Γαλήνη και του ασφαλιστικού ομίλου ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Το ίδιο έτος μεταφέρονται από το γραφείο στις Μοιρες και τα μαθήματα της λογοθεραπείας σε αίθουσα στη Φανερωμένη. Μια από τις αίθουσες του κεντρικού κτηρίου χρησιμοποιείται για εργαστήριο του συλλόγου. Σε αυτή την αίθουσα με μεράκι και αγάπη κάποιοι από τους γονείς και από τους φίλους του συλλόγου κατασκευάζουν διάφορα χειροποίητα πράγματα, τα οποία πωλούνται στα παζάρια του συλλόγου μας.
Όμως οι ανάγκες των μελών του συλλόγου μας αλλάζουν και έτσι αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται νέα έργα διαμόρφωσης και ανακαίσης. Η μέχρι πριν από λίγο καιρό αποθήκη του συλλόγου μας χωρίστηκε στα δύο αίθουσες. Στην μία δημιουργήθηκε το γραφείο του συλλόγου, όπου θα πραγματοποιούνται τα συμβούλια και στην άλλη θα μεταφερθεί για άλλη μια φορά το πρόγραμμα της λογοθεραπείας, γιατί στην παλιά αίθουσα θα δημιουργηθεί ένα φυσικοθεραπευτήριο. Στο παλιό μικρό γραφείο του συλλόγου, πλέον θα  φιλοξενέιται μια όμορφη μικρή βιβλιοθήκη.
Και επισής, αυτές τις μέρες ετοιμάζεται μέρος της μπροστινής αυλής του συλλόγου να φυτευτεί γκαζόν, ώστε τα παιδιά μας να παίζουν με ασφάλεια.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και μας δίνει τη δύναμη και την δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας.
[pp_gallery gallery_id=”59″ width=”130″ height=”100″]