Προσβάσιμες παραλίες για ΑΜΕΑ

Αρχική / Προσβασιμότητα / Παραλίες / Προσβάσιμες παραλίες για ΑΜΕΑ
Προσβάσιμες παραλίες για ΑΜΕΑ

Η πρόσβαση των ανθρώπων στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων μας. Άρα, δικαίωμα σε αυτό το δώρο της φύσης έχουν και οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και εμείς στο Σύλλογο Ατόμων Με Αναπηρία, Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», το γνωρίζουμε καλά. Έτσι, λοιπόν, σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε καταφέρει να κάνουμε προσπελάσιμες τις τρεις από τις τέσσερις βασικές παραλίες του Δήμου Φαιστού.
Το 2012 κάναμε την αρχή, δημιουργώντας τις δομές για πρόσβαση στην παραλία του Κόκκινου Πύργου. Η χαρά που εισπράξαμε από τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, αλλά και από τις οικογένειες τους ήταν πολύ μεγάλη. Πήραμε, λοιπόν, δύναμη και θάρρος και συνεχίσαμε την προσπάθεια μας.
Από το 2013 ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού τοποθέτησε ράμπες και εξοπλισμό εξυπηρέτησης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες σε δύο ακόμα παραλίες, την παραλία Ματάλων και την παραλία Καλαμακίου.
Οι δομές αυτές αποτελούνται από μια ξύλινη ράμπα που φτάνει μέχρι τον αφρό της θάλασσας, μια μεγάλη ξύλινη επιφάνεια, μια τεράστια ομπρέλα, δύο υπερυψωμένες ξαπλώστρες και φυσικά ένα ειδικό αμαξίδιο για την μεταφορά των επισκεπτών με κινητικές δυσκολίες μέσα στη θάλασσα.
Ο Σύλλογος μας, σας προσκαλεί να πέρασε υπέροχα και ξέγνοιαστα καλοκαιρινά μπάνια στις παραλιες του Κόκκινου Πύργου, των Ματάλων και του Καλαμακίου…

[pp_gallery gallery_id=”283″ width=”130″ height=”100″]