Δαμιανάκη Δέσποινα – Μαρία

Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια

Η Δαμιανάκη Δέσποινα Μαρία είναι ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του προγράμματος ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Έχει ειδίκευση στην Συστημική και Οικογενειακή  Ψυχοθεραπεία από το Ε.ΣΥ.ΘΕ.ΠΑΣ καθώς επίσης, κατέχει και ένα σημαντικό αριθμό εξειδικεύσεων και σεμιναρίων.  Κάποιες από αυτές είναι στην  Ψυχοθεραπεία Ψυχοσυναισθηματικής Ανάπτυξης – ΨΚΣΑ στην διαχείριση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Υψηλής λειτουργικότητας, στις  Διαταραχές  Άγχους στα Παιδιά και  στους Εφήβους από το Πανεπιστήμιο Αθηνών,  στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον Συντονισμό ομάδων εφήβων, στον Συντονισμό ομάδων  σχολών Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής, στην ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων, στην Παιδική Παχυσαρκία, στις Θεραπείες μέσω Τέχνης , στην διάγνωση και παρέμβαση μαθησιακών δυσκολιών μέσω του «ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ» και στην εκπαίδευση Ενηλίκων . Εκτός από σταθμισμένα τεστ για την αναγνώριση μαθησιακών δυσκολιών, κατέχει την πιστοποίηση για την χορήγηση των Ελληνικών Κλιμάκων Νοημοσύνης WISC III.
Υπήρξε εισηγήτρια στην εσπερίδα « Ας μιλήσουμε για τα παιδιά μας» με θέμα «Στάδια Ανάπτυξης των Παιδιών.
Η κατάκτηση της “Σχολικής Ετοιμότητας” μέσω της Συναισθηματικής Ενδυνάμωσης».
Στην ημερίδα στο ΔΣ Ζαρού, με θέμα «Διαχείριση Επιθετικών Συμπεριφορών Παιδιών στο χώρο του σχολείου».
Στην διάλεξη με θέμα  «ΔΕΠΥ και Συστημική Προσέγγιση».
Ενώ παρακολούθησε την ψυχαναλυτική διάλεξη με θέμα «Φοβία,Άγχος,Κρίση Πανικού : Ασθένειες της    Νεωτερικότητας» (Αθήνα), την ημερίδα με θέμα  «ΔΕΠΥ: Η πορεία της από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή» (Χανιά).
Συμμετοχή στην ψυχαναλυτική διάλεξη με θέμα «Σύμπτωμα ή Συμπεριφορά» (Αθήνα).
Συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ψυχολογίας «Σύγχρονες Εξελίξεις στην Εμπειρικά Τεκμηριωμένη Κλινική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Υγείας» (Θεσσαλονίκη).
Συμμετοχή στο 10ο Συνέδριο Δημόσιων Σχέσεων και Επικοινωνίας (Αθήνα).

Εργάζεται στον χώρο της ψυχικής υγείας από το 2008 σε Αθήνα και Κρήτη.  Η εργασιακή της εμπειρία είναι σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως σε Σχολεία Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης, Ψυχοπαιδαγωγικά και Συμβουλευτικά Κέντρα, καθώς και  σε Κέντρα Απεξάρτησης και Προαγωγής την Υγείας.
Συνεργάζεται με τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ «Το Μέλλον», για την ψυχοθεραπεία παιδιών από το 2017 και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης.