Τσαγκαράκη Ελένη

Λογοθεραπεύτρια

Η Τσαγκαράκη Ελένη γεννήθηκε το 1994. Είναι απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας (παράρτημα Πατρών). Στα κλινικά πλαίσια του ιδρύματος παρακολούθησε εποπτείες σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο (παρατήρηση, ανάλυση, αξιολόγηση και θεραπεία περιστατικών), στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και σε ειδικό σχολείο (παρατήρηση, ανάλυση, αξιολόγηση και θεραπεία περιστατικών)

Πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο κέντρο λογοθεραπείας της κας Χασουράκη Ευαγγελίας στις Μοίρες, Ηρακλείου Κρήτης. (περιστατικά: διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ΔΕΠΥ, απραξία)

Παράλληλα με την πρακτική της άσκηση εργάστηκε εθελοντικά στο ίδρυμα της Ι.Μ. Παναγίας Καλυβιανής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι εξωτερική συνεργάτιδα του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α Νότιας Κρήτης  «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την ειδική αγωγή,  τις μαθησιακές δυσκολίες (αναγνωστική κατανόηση και κατανόηση των μαθηματικών εννοιών), την παρέμβαση στις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές. Ακόμα, παρακολούθησε τη 2η Πανελλήνια  Ημερίδα Αυτισμού (Πάτρα 2016).

Τέλος, συμμετείχε ως εισηγήτρια σε δύο εσπερίδες που πραγματοποιήθηκαν στο Τυμπάκι ( Φεβρουάριος 2019)  και το Ζαρό (Μάρτιος 2019) , του δήμου Φαιστού  με θέμα «Ας μιλήσουμε για τα παιδιά μας»

Κοινωνικά δίκτυα